Naturgas er samfundsøkonomisk bedst til boligopvarmning


nyhed
26. januar 2016

”For huse med naturgasfyr er det med dagens priser samfundsøkonomisk den bedste løsning at forsætte med gasfyret, hvis muligt, eller at investere i et nyt naturgasfyr”.
 
Analysen i en ny rapport fra Ea Energianalyse peger på, at naturgasfyr er den samfundsøkonomisk mest attraktive opvarmningsløsning. 

Privatøkonomisk er resultatet også favorabelt for naturgasfyret, idet det nævnes som den billigste teknologi sammenlignet med, varmepumper, fjernvarme, træpiller, osv.
 
Rapporten fra Ea Energianalyse blev fremlagt på et seminar hos Dansk Fjernvarme d. 21. januar 2016, hvor erfaringerne med demonstration af nye forretningskoncepter til fremme af varmepumper blev fremlagt.

Energistyrelsen har samlet de mange erfaringer, og foruden Ea-rapporten kan en række andre rapporter fra demonstrationerne downloades på www.ens.dk.
 
Figuren og citatet i toppen stammer fra rapporten ”Økonomisk analyse af forretningskoncepter for varmepumper. Tværgående analyse i projektet: Demonstrationsprojekter om varmepumper eller andre VE-baserede opvarmningsformer”. 18-12-2015. Ea Energianalyse.

Figur fra Ea Energianalyse