DGC bestyrelsesformand: Gas får en mere central rolle i fremtiden


nyhed
15. maj 2017

 I en artikel i Børsen i dag, fastslår DGC-bestyrelsesformand Susanne Juhl (3. fra højre på billedet), at gasnettet i fremtiden vil få en mere central rolle som en del af balanceringen i elsystemet.

Af artiklen fremgår det blandt andet, at Danmarks udbygning af vindenergi skaber udfordringer, både når vinden ikke blæser og når det blæser for meget, så vindmøllerne må stå stille. Børsen skriver videre, at Danmark har den målsætning, at 50 procent af al energi skal være bæredygtig i 2030 og samtidig vurderer Energistyrelsen,  at elforbruget kommer til at stige med 13 procent. 
Om det siger Susanne Juhl til avisen: "Sagen er helt banalt, at hverken kul eller eller biomasse kan slukkes eller tændes med ganske kort varsel. Det betyder, at de i praksis er tænkt hele tiden. Gas kan derimod sættes igang med helt kort varsel, og det gør det ideelt til situationer, hvor energien fra vindenergi pludselig stopper, eksempelsvis når det blæser for meget, og møllerne derfor inden for ganske kort tid alle stopper".

Gasnettet en del af omstillingen til vedvarende energi
Susanne Juhl påpeger videre, at selvom gasnettet ikke i dag indgår som en del af omstillingen til vedvarende energi, så kæmpes der for, at den bliver det i fremtiden.
Ifølge Susanne Juhl får gasnettet en helt central rolle i den grønne omstilling som bærer af opgraderet biogas, hvor affald og resprodukter fra bl.a. landbruget nyttiggør. For hvor der i 2014 var 0 kbm biogas i naturgasnettet så regner branchen med, at komme op på 250 mio. kbm, svarende til mere end 10 procent af gassen, udtaler Susanne Juhl til Børsen. 

Hele artiklen kan læses her -  Søg efter:  "Statslig overtagelse af gasnet skal afbøde vinddøde perioder"
 (Abonnement til Børsen er nødvendigt)