Kinesisk delegation på besøg hos DGC


nyhed
7. april 2017

Den 5. april fik DGC besøg af en større kinesisk delegation fra Beijing Gas Group (BGG). Mødet handlede om gasudvikling i Kina og Danmark og samarbejdet i International Gas Union (IGU). Delegationen var ledet af bestyrelsesformand Li Yalan, der er kandidat til posten som IGU-præsident for perioden 2021-24.
 
Interesse om den grønne omstilling
Gasindustrien i Kina, fra produktion til anvendelse af gas, har de senere år gennemgået en rivende og imponerende udvikling. BGG har 5,8 millioner kunder alene i Beijing-området. Kineserne var meget interesserede i at høre om den grønne omstilling i Danmarks gasindustri, som DGC’s direktør Thea Larsen fortalte om.

Værtskabet for IGU går på skift
Præsidentskabet for IGU går på skift mellem medlemslandene, og i øjeblikket er det USA med David Carroll, CEO for GTI, i spidsen, som står for præsidentskabet i 2015-18. Derefter er det Korea, som tager over i 2018-21. Værtsrollen for Verdensgaskonferencen (WGC) er en del af præsidentskabet, og Kina er derfor også kandidat til at afholde WGC i 2024. Værtskabet afgøres i oktober 2017, ved at medlemmerne stemmer, og Dansk Gas Forening er den danske repræsentant.
 
Kina har en førende position
Uanset udfaldet af valget om værtskab for IGU er det klart, at Kina allerede er et af de vigtigste lande, når det gælder produktion og anvendelse af gas.