Kursus om hybridvarme var en succes


nyhed
20. september 2017

116 gas- og varmepumpeinstallatører og produktleverandører var i sidste uge meldt til kursus fem forskellige steder i Danmark. Her sørgede Karsten V. Frederiksen fra DGC og Svend Vinther Pedersen fra Teknologisk Institut for at klæde kursisterne godt på, så de kan rådgive om hybridvarme og blive i stand til at installere anlæggene. Hybridvarmeanlæg består typisk af gasfyr og varmepumpe. Der er både økonomiske og grønne fordele forbundet med at få installeret et hybridvarmeanlæg. Det er forventningen, at denne type anlæg i nær fremtid kommer til at gøre sig gældende på markedet.

Gasselskaberne lagde lokaler til
Kurserne blev holdt rundt om i hele landet hos gasselskaberne, og hos Dansk Gas Distribution i Stenlille, hvor 16 deltagere mødte op, syntes installatør Carsten Mølbak, godt om kurset: "Jeg synes, det er godt at få noget viden om, hvor det er, vi som installatører, kan gøre brug af hybridvarmen, og hvor det giver mening. Og så er det rart at få nogle nøgletal for anlæggene med hjem." 

Læs mere om hybridvarme 
Hent kursusmateriale som pdf

Fakta om hybridvarmeanlæg:
De økonomiske besparelser kommer i forbindelse med hybridvarmeanlæggene, når varmepumpen i anlægget kører, hvilket forsyner bygningen med gratis varme fra luften eller jorden. For hver kWh strøm, der købes til elvarmepumpen, leverer varmepumpen 3-4 gange så meget varme ved en passende høj temperatur til varmeinstallationen. Gasfyret kan både være det nuværende eller et nyt og kan fungere som backup, når det er meget koldt udenfor eller når der skal bruges varmt vand til bad mm.

Anlæggene bidrager til den grønne omstilling bl.a. ved at sikre større aftag af den grønne strøm fra vindmøller og solceller, når det enten blæser eller solen skinner.