Smart Energy Networks: Sådan blev pengene brugt


nyhed
7. december 2017

Partnerskabet Smart Energy Networks har gennem en EUDP-bevilling (Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram) ført til en række konkrete resultater i løbet af de tre år, det har kørt.

Dansk Gasteknisk Center (DGC) har været en del af partnerskabet, som er mundet ud i tre hovedpublikationer og to større analyser. DGC's vicedirektør, Jan K. Jensen har været medforfatter på publikationen: Strategi og anbefalinger for forskning, udvikling og demonstration af smart energi

Anbefalinger til fremtiden
Både analyser og publikationer indeholder en række anbefalinger til den fremtidige forsknings-, udviklings- og demonstrationsindsats (FUD) på energiområdet.

Det overordnede formål har været at fremme brugen af forskellige forsyningsarter, ligesom der også er blevet arbejdet med at undersøge, hvordan Danmark kan forblive et energiteknologisk pionerland, og hvordan private investorer kan gøres interesserede i energiindustrien.

EUDP har støttet partnerskabet med 2,10 mio. kr., hvilket er halvdelen af det samlede projektbudget. Smart Energy Networks-projektet varede fra 2014-2017.

Læs en detaljeret beskrivelse af Smart Energy Networks

Se de tre hovedpublikationer