Mange tilhørere til danske indlæg ved WGC


nyhed
28. juni 2018

Verdens største gaskonference World Gas Conference (WGC) løber i disse dage af stablen fra 25. til 29. juni i Washington DC under temaet ’Fueling the Future’. Arrangørerne bag WGC sørgede for en enestående åbningsceremoni, hvor det verdenskendte basketballhold Harlem Globetrotters leverede en del af underholdningen. Ved åbningen talte IGU-præsident David Carrol bl.a.om vigtigheden af at styrke gassens stemme globalt. 
 
To DGC-indlæg på samme dag
Jean Schweitzer fra DGC havde en travl dag onsdag ved WGC, for han havde to indlæg den dag. Det ene indlæg var under temaet ’Udvikling i gasteknologier til private boliger, institutioner, kontorer og små erhverv’ (Innovations in residential and commercial gas technologies). Her handlede det bl.a. om, hvordan naturgas kan være konkurrencedygtig i et samfund med fokus på grøn energi. Jean Schweitzer fortalte tilhørerne, hvad en gashybrid er, hvilke gashybridperspektiver der er for private og små forbrugere, og hvorfor hybriden er så populær. Det var Per Persson fra HMN Gasnet, der var ordstyrer i denne session.

Ved det andet indlæg ’Betydningen af gaskvaliteten for nuværende og fremtidig brug’ talte Jean om, hvordan variationen i gaskvalitet kan påvirke gasapparater. I samme session havde Aksel Hauge fra Ørsted et indlæg, hvor han bl.a. talte om tre års arbejde i IGU og om effekten af gaskvalitetsvariationer på anvendelsen af gas.

Der vil være over 640 indlæg på konferencen og flere end 12.000 deltagere. I alt 13 danskere deltager på WGC.