Gå til hovedindhold

    

Nyheder      Om DGC      Arkiv      English      Kontakt

Test af anlæg, der skal fange og udnytte CO2

Test af anlæg, der skal fange og udnytte CO2
Foto: Philip Loldrup Fosbøl, DTU
Mølleåværket i Lyngby, der producerer biogas af spildevand, er første test-destination.

Et mobilt anlæg skal fange CO2 fra biogasproduktion med det formål både at få klimagevinst og god forretning. Det er forskerne i projektet BioCO2, som over en periode skal undersøge, om CO2-fangstanlægget lever op til forventningerne. DGC er partner i projektet sammen med DTU Kemiteknik som projektleder og Pentair Union Engineering. EUDP støtter projektet.

Mølleåværket i Lyngby, der producerer biogas af spildevand, er første test-destination. Her skal det mobile anlæg benyttes de næste par måneder, før det senere i projektet skal til et biogasanlæg hos Nature Energy på Fyn. Formålet med forsøgene er at optimere og billiggøre biogasoprensningen til biometan samt at undersøge muligheden for at producere ren CO2 til anvendelse.

- Den mest karakteristiske del af anlægget er det høje tårn. Her bliver CO2’en ført gennem lange rør, hvor den kommer i kontakt med en væske med forskellige tilsætningsstoffer. Når CO2’en er optaget i væsken, er den fanget, og så vil den kunne udvindes igen i en renere form uden svovl og andre rester fra biogassen. Dermed forvandles den til en ressource, dvs. et produkt som kan sælges videre og udnyttes til andre formål, skriver DTU på sin hjemmeside.

DGC bidrager primært med viden om produktion af og opgraderingsprocesser for biogas samt gasanalyser i forbindelse med forsøgene.

Læs mere om projektet BioCO2 – Biogas upgrading for high-purity CO2 and natural gas distribution