Gå til hovedindhold

    

Nyheder      Om DGC      Arkiv      English      Kontakt

Kickoff for 'Testcenter for brintteknologi'

Testcenter for brintteknologi
Til stede ved kickoff-mødet: fra venstre Nicole Ciacotich, Søren Gothil Hansen og Trine Nybo Lomholt fra FORCE Technology; Helle G. Nygaard, Asger Myken, Thea Larsen og Michael Larsen fra DGC. Mads Lyngby Petersen fra EUDP er med på Teams. Foto: DGC
Samarbejdet er på plads, og det nye Testcenter er officielt skudt i gang.

DGC, FORCE Technology og EUDP holdt 1. september kickoff-møde for 'Testcenter for brintteknologi', som i juni modtog tilsagn og støtte fra Green Labs DK-programmet.

Centeret er det første af sin slags herhjemme, og det bliver en afgørende hjælp for energisektoren med den grønne omstilling til brint og Power-to-X. Testcenteret kan teste og analysere inden for produktion, transport og forbrug af brint samt rådgive virksomheder i forhold til test af brintteknologi.

Efter mødet kunne DGC’s laboratoriechef Helle Gottschalk Nygaard fortælle, at både de formelle aftaler og planen for den fysiske etablering af centeret er på plads. Faktisk er arbejdet allerede begyndt, idet DGC har bestilt den første del af det nye måleudstyr, som Greenlabs DK-bevillingen giver mulighed for, og forventer at kunne tilbyde nye brintanalyser med høj nøjagtighed inden årsskiftet.

Både via forespørgsler til laboratoriet og via deltagelse i europæiske projekter oplever DGC en stor interesse for brintområdet – fra sikkerhedsspørgsmål om brintanlæg til muligheden for at tilsætte brint til gasnettet.

Læs mere om testcentret