Gå til hovedindhold

    

Nyheder      Om DGC      Arkiv      English      Kontakt

15 lande samler deres viden om brintdistribution

Ready4H2
En række europæiske distributionsselskaber skal bane vejen for mere klimavenlig gasforsyning.

Distributionsselskaber (DSO’er) fra 15 europæiske lande er gået sammen om projektet 'Ready4H2'. Projektet har til formål at samle de forskellige landes ekspertise og erfaringer med at transportere brint i gassystemet. Ved at skabe en fælles forståelse på området kan de europæiske DSO'er og distributionsnetværk være med til at opbygge et stærkt marked for brintdistribution og dermed bane vejen for mere klimavenlig gasforsyning.

Med projektet 'Ready4H2' ønsker DSO'erne desuden at sikre, at deres viden og knowhow fra et tæt samarbejde med andre brintaktører samles og kommer EU’s beslutningstagere og nationale beslutningstagere til gode med hensyn til deres udvikling af en brintøkonomi.

Evida har været med til at igangsætte projektet, som DGC er projektadministrator for.

Læs mere på www.ready4h2.com


Fakta om gasnettet

Gasnettet i Danmark og andre lande består af et overordnet transmissionsnet og en række distributionsnet, som fordeler gassen til slutbrugerne. Selskaberne, som driver hhv. transmissions- og distributionsnettet kaldes TSO’er (Transmission System Operators) og DSO’er (Distribution System Operators).