Gå til hovedindhold

    

Nyheder      Om DGC      Arkiv      English      Kontakt

Europa er klar til brint i gasrørene

Ready4H2 Part 1
Første rapport fra det europæiske samarbejde 'Ready4H2' er offentliggjort.

En ny rapport fra 'Ready4H2' konkluderer bl.a., at 96 % af gasledningerne i de europæiske gasdistributionssystemer er klar til transport af brint.

'Ready4H2' er et samarbejde mellem 90 distributionsselskaber (DSO’er) fra 16 europæiske lande. Projektet har til formål at samle de forskellige landes ekspertise og erfaringer med at transportere brint i gassystemet og dermed bane vejen for mere klimavenlig gasforsyning.

I den første 'Ready4H2'-rapport er nogle af hovedpunkterne:

  • Brint er essentiel for et ”net zero” scenarie. Ved at bruge brint og andre grønne gasser vil Europa kunne spare 130 mia. euro om året fra 2050 sammenlignet med at opnå ”net zero” uden de grønne gasser.
  • De lokale gasdistributionsnetværk i 'Ready4H2’ leverer gas til 150.000 industrikunder, 3 mio. erhvervskunder og 64 mio. privatkunder. Netværkets 1,1 mio. km (eller 96 %) gasledninger er klar til at blive konverteret til at kunne transportere brint. 
  • Europæiske regulativer bør i højere grad støtte overgangen til at bruge brint i de lokale netværk.  


Evida har været med til at igangsætte projektet, som DGC er projektadministrator for.

Læs mere og hent rapporten på www.ready4h2.com