Gå til hovedindhold

    

Nyheder      Om DGC      Arkiv      English      Kontakt

Nye anvisninger om regler for sikre procesinstallationer

Anvisninger
Med anvisningerne i hånden er det nemmere at udføre en sikker installation.

For alle typer af gasinstallationer skal sikkerheden være i orden, og det er ejeren eller brugeren af gasinstallationen, der har ansvaret. DGC har netop udgivet et sæt Anvisninger, der skal gøre det nemmere at overholde sikkerhedsreglerne i forhold til såkaldte procesinstallationer, fx tørringsanlæg og teglværksovne. 

En procesinstallation er en installation, hvor materialer eller arbejdsemner behandles, fx tørres, hærdes eller udglødes. Der er oftest direkte kontakt mellem røggassen og det, der behandles, men det er ikke altid tilfældet. Eksempler på procesinstallationer kan være tørringsanlæg, hærde- og udglødningsovne, teglværksovne, gasfyrede industritørretumblere.

Anvisningerne er lavet som et supplement til Gassikkerhedsreglerne og inkluderer forhold, der skal overholdes for at en installation er etableret korrekt og i henhold til gældende regler. Hele processen med udførelse af risikovurdering, projektering af selve installationen og valg af gasmateriel og sikkerhedsmetode bliver behandlet. Herudover indeholder Anvisningerne idriftsættelse og kompetencer, så det står klart hvem der må udføre arbejdet, og hvilke kompetencer det kræver. 

Dansk Gasteknisk Center har udarbejdet Anvisningerne på vegne af gasselskabernes faglige udvalg. De henvender sig primært til gasselskabets tilsynspersonale, installatører og rådgivere, der projekterer og udfører procesinstallationer i installationsklasse 7.

Læs mere i ”Anvisninger om udførelse af gasinstallationer for proces”

Se også "Anvisninger om udførelse af gasinstallationer"