Gå til hovedindhold

    

Nyheder      Om DGC      Arkiv      English      Kontakt

DGC med i prisvindende projekt

Innovation Award WGC 2022
Meleika Hounsou, ENGIE (tv), Jean Schweitzer, DGC (midt) og Robert Judd, GERG (th) modtager WGC2022 Innovation Award.
Ved WGC2022 var DGC med til at vinde "Innovation Award" i kategorien gasanvendelse.

Ved den netop afholdte World Gas Conference (WGC2022) i Korea blev der uddelt ”Innovation Awards” i fem kategorier. I alt deltog 150 papers i ”Innovation Award”-konkurrencen, og i kategorien ”Utilization” vandt paperet: ”THyGA project: Paving the way for hydrogen and natural gas blends for the domestic and commerciel sectors”.

I THyGA-projektet afprøves 100 forskellige europæiske gasapparater med blandinger af hydrogen og naturgas (op til 60 % vol. H2). Formålet er at teste, hvor stor en andel brint de eksisterende gasapparater kan køre med, hvilket har stor betydning for den grønne omstilling af det europæiske gassystem.

Franske ENGIE er projektkoordinator, mens det europæiske gasforskningssamarbejde GERG står for THyGA-projektets kommunikation. DGC er et af de europæiske gaslaboratorier, der deltager i projektet. Vi afprøver en stor del af gasapparaterne og har ansvaret for at koordinere projektets testaktiviteter.

Læs mere om THyGA -projektet