Gå til hovedindhold

    

Nyheder      Om DGC      Arkiv      English      Kontakt

Evida opkøber sidste ejerandel af DGC

Evida opkøber DGC
Dansk Gasteknisk Center bliver et 100 % ejet datterselskab i Evida-koncernen.

Dansk Gasteknisk Center (DGC) blev etableret i en tid med mange interessenter på gasområdet. På grund af udviklingen har DGC i dag kun to ejere: Evida, som ejer 86,1 % og Energinet, som ejer 13,9 %. Som følge af udviklingen er de to ejere blevet enige om, at Energinet sælger deres ejerandel til Evida med virkning fra den 30. juni 2022, hvorefter DGC vil være et 100% ejet datterselskab i Evida-koncernen. DGC vil fortsat tilbyde ekstern rådgivning, udvikling, afprøvning, forsøg, måling og undervisning til 3. parter i ind- og udland.

Fakta 

  • DGC blev etableret i 1988.
  • Selskabet ejes i dag af Evida (86,1 %) og Energinet (13,9 %) og vil efter den 30. juni 2022 være et 100 % ejet datterselskab i Evida-koncernen. 
  • DGC samarbejder med gasselskaber, -organisationer og -laboratorier i hele verden.
  • DGC beskæftiger sig blandt andet med forsknings- og udviklingsprojekter inden for grønne gasser som biogas og brint, PtX, gasanalyser og metanemissionsmålinger, ligesom selskabet har fokus på samspillet mellem energiformerne. 
  • DGC har testcentre inden for brint og grønne gasser.