Gå til hovedindhold

    

Nyheder      Om DGC      Arkiv      English      Kontakt

DGC svarer på spørgsmål om gas på dr.dk

Gaslagre i DK
Danmarks to gaslagre er placeret i Stenlille og Lille Torup. Grafik: Energinet
Hvor står Danmark i forhold til russisk gas, og hvordan går det med biogassen?

I den seneste tid har vi i Dansk Gasteknisk Center fået mange spørgsmål om gassen. Fx hvordan Danmark står i forhold til afhængighed af russisk gas? Hvornår Danmark selv begyndte at producere naturgas? Og hvad forskellen egentlig er på naturgas og biogas?

Journalist Morten Bjerregaard fra DR har bedt vicedirektør og kommunikationschef i DGC, Jan K. Jensen, om at svare på nogle af disse spørgsmål, og det er der kommet en fin artikel ud af, udgivet 22. juli 2022 på dr.dk.

Artiklen henvender sig til den almindelige borger, som kan få et billede af, hvordan det står til med gasforsyningen i Danmark, hvor meget biogas, der produceres og lidt faktuelt om gasinfrastrukturen og gassens historie.

En del af de faktuelle oplysninger har DR-journalisten hentet fra Gasfakta.dk, udviklet og drevet af DGC.

Læs artiklen på dr.dk "Danmarks gaslagre ligger i to landsbyer - og der er nok til flere måneder"