Gå til hovedindhold

    

Nyheder      Om DGC      Arkiv      English      Kontakt

Standarder for CO2-fangst og Power-to-X skal udvikles

CO2-fangst
Illustration: Energistyrelsen
Dansk Gasteknisk Center er gået med i det vigtige standardiseringsarbejde.

CO2-fangst og Power-to-X er to af de vigtigste tekniske løsninger, når Danmark skal nedbringe udledningen af drivhusgasser, men uden standarder kommer vi ikke i mål med vores ambitioner om at gøre Danmark til Europas lagerplads for CO2.

Dansk Standard har netop oprettet et udvalg for CO2-fangst, -transport og -lagring, som skal være med til at udvikle internationale standarder på området, og DGC er en af de virksomheder, der allerede er gået med i det vigtige arbejde.
 
Standarderne skal både bruges i forhold til den CO2, der skal lagres i undergrunden, og den, der skal anvendes til at forædle brint, så det bliver til grønne brændsler i de kommende Power-to-X-anlæg. Dansk Standard opfordrer alle interessenter inden for området til at deltage i udvalget.

Dansk Standard afholder 31. oktober kl. 10-11.30 et kickoff-webinar. Her kan deltagerne få indblik i det helt nye arbejde med CO2-fangst, -transport og -lagring og den udvikling, der er i gang for standarder på området.

Læs mere i Ingeniøren 

Tilmeld dig kickoff-webinaret 31. oktober