mail telefon tilmelding
Gå til indhold
Hybridvarme

Projektets varighed: 2015-2020

DGC har i perioden 2015-2020 gennemført en række projekter om hybridvarme for gas- og varmebranchen. Hybridvarmeanlæg er et alternativ til traditionelle gaskedler og eldrevne varmepumper, som kombinerer de to opvarmningsteknologier.

Kombinationen af gasfyr og luft til vand-varmepumpe sikrer, at man får en effektive løsning til boligopvarmning og varmt vand, som samtidig er veldimensioneret i forhold til varmepumpestørrelse og netbelastninger. Og på længere sigt også en varmeforsyning baseret på biogas og VE el.

Men selvom hybrid-løsningen kan give en optimal varmeløsning, så er der en række udfordringer, når to forskellige teknologier og energiformer skal fungere sammen. Det drejer som om fx styringsstrategier og regulering af hybridenheden; Korrekt installation, når enheden kræver både el- og gasfaglig viden; Korrekt service og lovpligtige serviceintervaller; Uddannelse af teknikere og kendskab til produkter og leverandører.

DGC har faciliteret et netværk på hybridområdet og samlet relevant information om hybridvarme-teknologien, leverandører samt beskrevet en række cases på hjemmesiden Hybridvarme.nu.